Utvecklas som fotograf

Gillar du att ta bilder? Då är du inte ensam! Många människor älskar att föreviga minnen med hjälp av fotografier, men det är skillnad på att fotografera lite då och då, och på att ha ett genuint intresse för foto och design. När man börjar fotografera finns det många misstag som lätt kan ske, t.ex. att man inte förstår sig på alla inställningar som kameran har eller att man inte använder ljuset på rätt sätt. Här har vi samlat några av de bästa tipsen som får dig att utvecklas och ta mycket bättre fotografier i framtiden. Även om det finns många olika knep att ta till är övning det viktigaste. Öva och fotografera varje dag!

Begränsa dig i början

Det finns mängder av olika typer av kameror på marknaden som du kan använda dig av. Det finns systemkameror, digitalkameror, mobilkameror, analoga kameror, Go-pro kameror och mycket mer. I början kan du lätt bli förvirrad av alla de olika funktioner som finns. Ett tips är därför att begränsa dig till en viss typ av kamera i början och lära dig denna till fullo innan du går vidare.

Testa ett nytt motiv

Är du van att alltid fotografera djur och natur? Utmana dig själv och testa att fotografera porträtt istället. Kanske har din partner eller vän gått igenom en behandling hos Nordic Hair och fått ett nytt hårsvall. Då blir det roligt för er båda att ta nya, fina bilder. Ännu en utmaning? Testa att fotografera personen i rörelse.

Radera och rensa

Det finns ingen anledning att spara på bilder som du ändå inte är nöjd med och som du aldrig kommer att använda dig av. Se till att du med jämna mellanrum rensar i minneskortet och att du även frigör utrymme på din dator. På så sätt kommer du att kunna hitta lättare bland dina fotografier och dessutom kunna fota mer.

Hämta inspiration

Visst kan det kännas tråkigt att behöva härma någon annan för att få till bra bilder, men det är ett ypperligt sätt för dig att lära dig nya saker. Dessutom kan du hämta inspiration från några av dina favoritfotografer. Du lär dig inte bara hur du kan skapa nya effekter, utan får även tips om nya motiv som kan vara givande att ge sig på.

Bryt gamla mönster

När vi säger att du ska bryta gamla mönster betyder det inte att du ska frångå dessa för all framtid, men det kan vara bra att bryta gamla mönster för att testa på nya och på så sätt utvecklas. Det kan till exempel handla om den rutin du har när du redigerar dina bilder. Börjar du alltid med att ändra ljuset? Testa då att ändra färger först.

Leave a Reply