Bättre bilder med mobilen

Idag äger nästan alla en smartphone och att ta foton med mobilen har exploderat i popularitet. Dagens mobilkameror har mycket hög kvalitet och är väldigt enkla att använda. I och med att vi kan skicka bilder till vänner, familj samt sociala medier med en knapptryck har mobilen troligtvis blivit världens populäraste och mest använda kamera.

Lär dig ta bättre bilder

Många av dagens smartphones har så hög kvalitet på kameran att bilderna kan jämföras med foton som tagits med en digitalkamera. Men för att kunna få dessa högkvalitativa foton behöver du först lära dig hur du kan ta bättre bilder med mobilen. Först behöver du lära dig att använda din mobilkameras funktioner och enklast är helt enkelt att prova dig fram. Experimentera med kameran och ta foton av samma motiv men med olika inställningar för att nå bästa resultat. Med samma motiv kommer du snabbt att se skillnaden.

Stadigare och bättre bilder

För att få bra bilder behöver mobilen vara stadig. Ett knep för dig som oroar dig över att tappa mobilen är att trycka på volymfunktionens plus-knapp och inte på skärmens avtryckarsymbol. Det ger dig möjlighet att hålla mobilen stadigt medan du tar bilder. Använd inte blixt eftersom det ytterst sällan ger bra bilder. Mobilkamerans zoomfunktion är kul att använda men ger vanligtvis inte särskilt bra foton. Gå hellre närmre det du fotograferar (när det är möjligt) istället. Zoomfunktionen på mobilen kommer nästan alltid att ge ett grynigt resultat. Foton är viktiga för oss och upplyfter exempelvis artiklar vi läser online eller i tidningar. Lika viktigt är ett företags design. Design behöver inte vara dyrt för ett företag och genom att exempelvis anlita https://klingit.com/sv/ kan ditt företag få premiumdesign till en betydligt lägre kostnad. Ditt företag kan snabbt, enkelt och smidigt få tillgång till designers av högsta kvalitet samt en användarvänlig och innovativ plattform utan hög kostnad.

Bättre bilder på Instagram

När vi åker utomlands på semester eller är på ett event och vill ta bilder för Instagram finns det en del tips som kommer att ge dig bättre bilder. För att få bättre instagram bilder är det rekommenderat att undvika vidderna samt foton som visar för mycket.

Var noga med att välja rätt redigeringsapp för din smartphone som kommer att ge dig de verktyg du behöver. Det är inte bara att leta efter det rätta ljuset men också rätt mörker. Nyttja till exempel var motivet inte är belyst. På kamerainställningar finns en bra funktion kallad ”Rutnät” som kan vara till hjälp när du komponerar din bild.

Maxa dina bilder

De flesta vill nog maxa sina bilder på olika social medier. Det finns många olika knep samt tekniker du kan använda när du ska fota med din mobil. Det handlar om allt från ljussättning till vilken utrustning som gäller för att få bästa fotona. Som nybörjare är det bra att lära sig steg för steg och inte låta sig bli överväldigad av nya termer och tekniska ord. Det är inte svårt att lära sig ta bättre bilder och kom ihåg att övning ger färdighet.

Leave a Reply