Skapa en personlig fotovägg

De alla flesta vill nog att deras hem ska kännas personliga. Man skulle till och med kunna argumentera för att det är de saker som gör ett hem personligt som gör det till just ett hem, någonstans där man känner sig hemma. Ett av de bästa sätten att skapa hemtrevnad är att låta ens minnen i form av fotografier ta plats i hemmet på en egen fotovägg.

Ett bra första steg när du ska skapa en fotovägg kan vara att göra den vägg du har valt till en fondvägg genom att måla den i kontrasterande färg jämfört med resten av rummet. Då dras blickarna automatiskt mot fotoväggen, som ju är det som du har lagt ner tid och eftertanke på, och vill ska synas i rummet. Dessutom kan du på det sättet välja precis den bakgrundfärg till din fotovägg som du tycker passar. Om du behöver hjälp från en målare i Stockholm för att skapa din fondvägg kan du gå in på Vimalar.se.picture-frames-1149414_960_720

När du sedan ska hänga upp dina foton på väggen finns det många sätt att göra det. Självklart kan man välja den traditionella vägen, och rama in fotona i lika stora ramar som man placerar symmetriskt på väggen. Ett enkelt sätt att skapa ett mer intressant blickfång är dock att välja ramar av olika storlek, och placera ut dem i en slags samlad mosaik på väggen. Vill man gå ett steg längre kan man också blanda ramar i olika stilar – blanda moderna, svarta ramar med romantiska guldramar och ramar i olika färger och mönster. Man behöver inte vara rädd för att skapa en eklektisk stil – tanken är ju att väggen ska bli personlig.

Det finns dock inget som säger att man måste använda sig av ramar överhuvudtaget. En annan lösning för att visa upp sina fotografier är till exempel att spänna upp en lina från ena änden av väggen till den andra, och fästa fotografierna vid den med klädnypor, gem eller något annat. Beroende på vilken känsla man vill ha på väggen kan materialet på linan också variera – vill man ha en robust och lantlig stil kanske man väljer ett jutesnöre, för en industriell känsla kan man använda ståltråd medan en mer modern, stilren stil kan åstadkommas med en fiskelina, för att ge några exempel.

Leave a Reply