Pinterest

Pinterest är ett växande fenomen i Sverige, den webbaserade anslagstavlan med rötter i USA växer sig större och bättre för varje ny användare. Grundidén är enkel och är inte långt ifrån en designers ”mood board” eller den anslagstavla som en gång hängde, eller kanske ännu hänger, på kontoret eller i barnrummet. Det är en plats för idéer att växa och inspiration att födas. En webbsida där kreativiteten kan flöda fritt och hundratals idéer bara är ett knapptryck bort. Behöver du ett recept? Undrar du vilken färgskala som passar bäst i nya vardagsrummet? Pysseldag med barnen men slut på idéer? Inget problem med Pinterest.

Idéer att spara

Pinterest har gjort det lätt att HItta inspirationen och samla dina favoritbilder. Med över 100 miljoner aktiva användare finns många idéer att bläddra igenom men det är enkelt att göra specifika sökningar på just det du vill se. Om din sökterm istället är bred ger Pinterest dig förslag på ord att lägga till för att det ska vara lättare att hitta det som passar dig. Flest resultat får man om man söker på engelska även om webbsidan idag finns i stora delar av världen. När du hittat en idé du vill komma tillbaka till så sparar du den med ett klick.

Även för dig

I USA förs en diskussion om vilken typ av människor som använder Pinterest, sidan hänvisas ofta till som typiskt feminin men om man tittar bortom länken till de mest sparade idéerna visar sig Pinterest för det det verkligen är, ett mångkulturellt, praktiskt verktyg där man enkelt kan bokmärka allt från recept till hantverk, konst, trädgårdsskötsel, smide och artiklar som passar just dina intressen. De erbjuder även en möjlighet att installera en ”pinterestknapp” i vissa webbläsare vilket innebär att man kan spara innehåll från webbsidor som inte är direkt länkade till Pinterest. Så, vem du än är, skapa ett konto och hitta din ”pin-spiration”.

Leave a Reply