Fota med iPhone

Nyare modeller av marknadsledande och populära iPhone är utrustade med kameror som går att jämföra med vilken digital systemkamera som helst. Eftersom i stort sett alla människor bär med sig sina telefoner hela tiden så har vi alla potentialen att ta proffsiga bilder på allt som vi ser och upplever. Men även om tekniken finns där så är det långt ifrån självklart att man besitter förmågan eller kunskapen för att ta riktigt snygga bilder. I den här artikeln kommer du få en del handfasta fototips för att riktigt kunna dra nytta av tekniken i din iPhone.

Enkla knep för snygga bilder

Med några smarta knep och inställningar kan du fota snyggt med smartphonen oavsett om du är helt oerfaren när det gäller fotografi. Det första tipset som de flesta kan dra nytta av är att våga gå nära! Genom att ta bilden på ett kortare avstånd än du först hade tänkt så fångas mycket mer känsla och detaljrikedom i ditt motiv. Ett annat värdefullt råd är att inte alla gånger placera motivet precis i mitten. Om andra detaljer i bilden syns tydligt genom en central placering så skapar du både ett djup i ditt foto och en mer levande och intressant bild.

Experimentera och lär dig på vägen

Eftersom du nästan helt säkert alltid har din mobil med dig, så har du också alltid tillgång till din kamera när drömmotivet väl dyker upp. Därför är det bra om du tränar på att ta en intressant och bra bild, dels genom att ta till dig av råden du kunde läsa ovan, men också genom att experimentera mycket och ta många bilder med olika ljus och från olika vinklar. Övning ger ju färdighet brukar det heta, och detta stämmer inte minst när det gäller fotograferande med smartphone. Nästa gång du ska fotografera något, prova då att ta flera bilder från olika avstånd och med motivet placerat på olika ställen i bilden – du ska se att det gör underverk!

Leave a Reply